Den Haag; slangenkuil….

door Henrie Kamps

Terwijl de problemen zich opstapelen in ons land en een ieder zijn hart vasthoudt als woensdag Remkes zijn aanbevelingen openbaart zien we met zijn allen bijna dagelijks hoe de Tweede Kamer is verworden tot een slangenkuil. Vorige week gingen meerdere dagen verloren door onderling gekissebis over de gedragsregels in de Tweede Kamer. Maar die worden, misschien wel door alle aandacht daarvoor, steeds groter.

De week daarvoor zagen we plotsklaps het gehele kabinet weglopen in een, wat overduidelijk te zien was, geregisseerde actie tegen Forum voor Democratie. Als Geert Wilders praat keert Hugo de Jonge nu al bijna een jaar lang hem de rug toe.

Eigenlijk zie je in de Tweede Kamer het effect van hoe mensen zich gedragen als ze weten dat de camera’s altijd draaien en een groot publiek meekijkt. Het is niet anders dan Big Brother, Utopia of een Jaar van je leven! Het gaat niet om de inhoud, maar om de kijkcijfers. Die vertalen zich naar verkiezingsuitslagen en daar gaat het waarschijnlijk mis…

Mark Rutte, Hugo de Jonge en Sigrid Kaag schamen zich al lang niet meer voor al hun verzinsels en manipulaties naar de kijkers. De voorzitter van de Tweede Kamer, die vorig jaar al met een D66 (Kaag) trucje werd benoemd, presteerde het zelfs om op basis van anonieme verklaringen een geacht, maar ook bekritiseerd, Kamerlid (Arib PvdA) uit te schakelen.

Rutte overtrad, zo blijkt vandaag de wet met het deleten van zijn sms-jes en wordt bij voortduring gelekt, hetgeen strafbaar is, Hugo de Jonge liegt, bedriegt en is mede verantwoordelijk voor de mondkapjesdeal van partijgenoot Sywert van Lienden. En ga zo maar door…

Vorige week hoorde ik Mark Rutte en wat soortgenoten nog praten over hoe ze nog even snel wat in de lucht zouden gooien, zodat het Journaal dat ‘mee kon pakken’. Onze regering informeert ons alleen nog maar in de strategisch spel. Mark Rutte lijkt in veel facetten meer en meer op John de Mol en zijn Talpa!

En weet u wat het ergst is? Als dit zooitje vertrekt, en dat zal niet al te lang duren denk ik, dan krijgen we er met grote waarschijnlijk een beetje van hetzelfde voor terug….

lees het artikel in de Volkskrant

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet