Geen lijst van 500 of 600 grote vervuilers, maar nummer 1 is al wel bekend!

door Henrie Kamps
3 minuten lezen

Anders dan ‘de redder in kabinetsnood’ Johan Remkes vorig week zondag verkondigde in het tv-programma ‘Buitenhof’ blijkt er bij nader inzien geen lijst te bestaan met daarop de 500 of 600 (boeren)bedrijven die zo snel als mogelijk maatregelen moeten nemen om te zorgen dat Nederland ‘open’ kan blijven. Hoe verbaasd een ieder ook is over het ‘spel’ tussen Remkes en de betrokken ministeries, op zich is het goed nieuws voor heel veel boerengezinnen die een gevoel van onrecht kregen als ze het vermoeden hadden dat ze op die zogenaamde lijst zouden staan.

Voor de ‘gemiddelde Nederlander’ is er geen touw meer aan vast te knopen en als je kijkt naar NPO Politiek, de verhoren bij allerlei parlementaire enquetes dan besluipt je meer en meer het gevoel dat het onrecht in ons land per maand, week of dag toeneemt.

Zelf ik heb ik daar, om meerdere redenen, ook veel last van. Het verbaasd mij dat ik inmiddels om wat ik schreef of schrijf over onrechtmatig handelen binnen de overheid maar liefst tien keer in contact ben geraakt met de politie. Niet 1 keer, omdat ik een overtreding heb gemaakt. Nee hoor, ik denk vanwege mijn kritiek op die mensen die het belang van de bevolking zouden moeten dienen.

Vrijdagmorgen was er zelfs een huiszoeking door de politie. Je krijgt er een heel naar gevoel bij als je er (te) lang over nadenkt. Tot heden weet ik niet om welke reden. Gelukkig woon ik alleen, anders zou nu ook mijn kinderen zwaar getraumatiseerd zijn. Een huiszoeking heeft enorme impact en hoe kan het dat je niet eens weet waarom. Gewoon als mens geen enkel recht meer hebben in je eigen (vertrouwde) woning; ongekend onrecht!

Terug naar Remkes’ lijstje van 500 of 600 grote vervuilers. We weten nu dus niet wie dat zijn…. op eentje na! Tata Steel in IJmuiden zal toch wel met (of zonder) stip op 1 staan?

Het moet toch een (bijna) geruststellende gedachte zijn voor al die duizenden boerengezinnen om te zien welke maatregelen onze overheid in gang zet bij de nummer 1? Ik hoop voor al die boerenfamilies (opa, oma, pa, ma en hun (klein)kinderen) dat bij Tata Steel gaat blijken dat: “De soep nooit zo heet wordt gegeten als ze wordt opgediend…”

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet