Ter Apel: ‘Situatie is onhoudbaar’

door redactie
3 minuten lezen

Hoewel veel media doen voorkomen alsof de bewoners van de gemeente Albergen onterecht bezwaar maken op het besluit van het COA om in het plaatselijke hotel asielzoekers op te vangen blijkt opnieuw dat het in veel gevallen het COA zelf is die voeding geeft aan de onrust rond het opvangen van asielzoekers.

De gemeente ter Apel is het niet nakomen van gemaakte afspraken inmiddels zo zat dat men een nieuw contract wil met COA. Alvorens juridische stappen te nemen tegen het COA moet de gemeente nu eerst, contractueel, in contact treden met het COA. Daarna beraad de gemeente ter Apel zich op verdere juridische stappen; aldus een artikel op NOS.nl

Het lijkt er meer en meer op dat onze overheid vooral zelf aan de basis staat van het toenemende verzet tegen de opvang van asielzoekers, omdat zij zelf de zaakjes niet op orde heeft. Het op zijn beloop laten van situaties zorgt in hoge mate voor de toenemende lokale weerstand om asielzoekers op te vangen. Niet zo zeer de asielzoekers zelf dus, maar het gedrag van de overheid wekt meer en meer weerstand op bij de lokale bevolking.

Lees artikel op NOS.nl

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet