Rijscholen in de aanval op CBR!

door redactie
4 minuten lezen

Het is opnieuw onrustig in de wereld van rijopleidingen. De Vereniging Voor Rijscholen en Instructeurs (VVRI) bekritiseerd via verschillende landelijke media openlijk het beleid van het CBR. VVRI is in enkele jaren uitgegroeid tot de grootste belangenvereniging van de bijna 10.000 zpp-ers en kleine rijscholen.

Vice-voorzitter Ramzy Outhman van de grootste branchevereniging kiest zijn bewoordingen weloverwogen, maar is keihard in zijn conclusies:  “Op meerdere CBR-locaties in Nederland hebben examinatoren tijd over, omdat leerlingen door de noodmaatregel pas na vijftien weken een herexamen kunnen inplannen. Er zijn dan dus wel beschikbare plekken om af te rijden, maar leerlingen kunnen er geen gebruik van maken. Je moet het zien als een vliegtuig dat leeg naar Curaçao vertrekt, omdat de passagiers vijftien weken moet wachten”, aldus Othman. “De maatregel is in het leven geroepen om de lange wachttijden weg te werken, maar op deze manier wordt een tegenovergesteld resultaat bereikt.”

Vrijwel gelijktijdig zijn in de regio Twente rijscholen gestart met het actief flyeren van (oud) leerlingen om via een massaclaim per persoon €500 schade te claimen bij de overheid. Uit onderzoek is gebleken dat de totale schade honderden miljoenen kan gaan bedragen. Via cbrclaim.nl hebben zich inmiddels al veel gedupeerden aangemeld.

[tekst gaat door onder advertentie]

[advertentie]

De onvrede onder zzp-ers en kleine rijscholen groeit met de dag en kan leiden tot vergelijkbare taferelen zoals bij Schiphol of het boerenprotest.

“De VVRI-leden hebben eerder aangetoond dat ze een grote actie bereidheid hebben en het is kinderlijk eenvoudig om een of meerdere CBR examencentra af te sluiten uit protest” aldus een boze rijinstructeur.

klik hier voor artikel op Rijschoolpro.nl

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet