Hallo Hugo!

door Henrie Kamps

Terwijl in kranten en talkshows al volop wordt gesproken over het op non-actief stellen van Jumbo topman Frits van Eerd blijft het oorverdovend stil over het op non-actief stellen van bijvoorbeeld Hugo de Jonge. Want iedereen weet nu toch wel dat Hugo wel degelijk een kwalijke rol heeft gespeeld in de mondkapjesdeal die onze staat meer dan 100 miljoen heeft gekost. Daar was echt geen Deloitte onderzoek voor nodig dat ook nog eens 6 miljoen (!) heeft gekost. Naar verluidt zijn de mondkapjes nooit gebruikt, omdat ze niet aan de kwaliteitseisen voldeden. Schade voor ‘ons’: meer dan 100 miljoen derhalve.

Behalve een FIOD onderzoek is er nog helemaal niets wat aantoont dat de succesvolle Frits van Eerd zich ergens schuldig aan heeft gemaakt. En als dat al in een (eventueel) proces bewaarheid zou worden, dan nog zie ik geen directe reden waarom hij niet de topman van Jumbo kan blijven.

Al dat gekrakeel rond de Jumbo-baas doet mij een beetje denken aan de hetze die de Twentse multimiljonair Gerard Sanderink al jaren achtervolgt. Hoge (ondernemers) bomen vangen in ons land kennelijk veel wind! En veel media zijn verworden tot de roddelkanalen die ze zelf zo verafschuwen. Op1, Jinek, AD en ga zo maar door! Altijd wel een hoogleraar te vinden die een zegje wil doen, daarvoor ben je immers afgestudeerd.

Kennelijk gelden er in ons land andere normen en waarden in de vervolging van succesvolle (selfmade) ondernemers dan voor gecorrumpeerde politici zoals Alexander Pechtold, Hugo de Jonge en noem nog maar een rijtje…

Het is daarnaast verbijsterend hoe de overheid in dit soort gevallen de media optrommelt om met verslaggevers en camera’s aanwezig te zijn bij het machtsvertoon aan iemands voordeur. Anders is het niet te verklaren hoe snel de cameraploegen aan het begin van de oprijlaan bij Frits van Eerd stonden om ’te draaien’.

Het wordt tijd dat FIOD, Openbaar Ministerie én politie in dit land eens gaan meten met 1 maat. Geen onderscheid maken of je een succesvol ondernemer bent of een (te) snel gestegen gecorrumpeerde politicus.

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet