‘Hoeve’ wacht af of gemeente ‘verklaring van geen bedenking’ afgeeft..

door toegang
3 minuten lezen

De inwoners van het Twentse dorpke St Isidorushoeve hebben een spannende week voor de boeg. Deze week moet de Gemeente Haaksbergen, zeg maar ‘hun moeder’, besluiten of ze een zogenaamde ‘verklaring van geen bedenking’ afgeven. Die is nodig omdat de grond waar chemiereus Nobian naar zout wil gaan boren nog niet de juiste bestemming heeft.

Een verklaring van geen bedenkingen (VVGB) is een instemming voor het verlenen van een omgevingsvergunning, afgegeven door een ander bestuursorgaan dan het bevoegd gezag. De gemeenteraad kan op grond van artikel 6.5 lid 3 van het Bor categorieën aanwijzen waarin een VVGB niet is vereist. Het is de gemeenteraad overigens niet toegestaan om op grond van voorgenoemd artikel te bepalen dat nooit een VVGB hoeft te worden afgegeven

bron: Ruimtemeesters.nl

‘Ietwat misplaatst is de druk die chemiereus Nobian op de iets meer dan 1000 inwoners van het pittoreske dorpke legt door eigen personeel in een brief bijna te laten smeken dat het bedrijf mag boren in de voortuin van de Hoevenaren.

„Bij uw besluiten staan ook voor ons, onze kinderen, onze families en die van onze toeleveranciers en klanten grote belangen op het spel.”

bron: brief Nobian medewerkers aan bevolking St Isidorushoeve
klik op artikel om te lezen op www.tubantia.nl

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet