Journalist ‘Ik weet nog steeds niet waarom er een huiszoeking bij mij is geweest’

door redactie
3 minuten lezen

Het is inmiddels ruim twee weken geleden dat een team van de politie Oost-Nederland een inval deed bij de Needse journalist Henrie Kamps. Hij kreeg geen kopie van het huiszoekingsbevel en mocht er ook geen foto van maken met zijn mobiel. De agenten weigerden een verklaring te tekenen aan de voordeur; een verklaring waarin ze bevestigen dat ze weten dat Kamps journalist is en de Nederlandse Vereniging voor Journalisten wil contacten alvorens zijn woning te laten door zoeken.

“Het klopt dat ik sindsdien niets meer heb vernomen: niet van de politie Oost-Nederland, noch van het Openbaar Ministerie. Ze hebben mijn iMac, MacBook, mobiele telefoon meegenomen en externe harddisks. En daarmee een vracht aan journalistiek onderzoeksmateriaal. Hoezo schending van de persvrijheid?”

Kamps heeft, na overleg, besloten om geen contact op te nemen met de politie of het OM. “Ik heb in het kader van het onderzoek naar de miljoenenzwendel door het CBR, de bedreigingen en valse aangiftes door Alexander Pechtold, de zware mishandeling bij het CBR examencentrum door de eigenaar van de grootste BOVAG rijschool in Enschede [René Brünen, red] én de rol van de Enschedese politie daarbij al ervaring opgedaan met de politie Oost-Nederland en het OM. Ik heb zelfs al een brief gehad van politiechef Janny Knol waaruit blijkt dat de politie alles liever in de doofpot stopt.

Bij het Arrondissement-parket in Arnhem heb ik op advies van de minister tot tweemaal toe een melding gedaan van de misstanden door het CBR en haar directeur Alexander Pechtold. Ik heb niet eens een ontvangstbevestiging ontvangen”.

Kamps geeft aan dat de regionale krant vermoed dat de inval te maken heeft met zijn rol in de kwestie rond Gerard Sanderink. “Maar dat komt eigenlijk omdat Tubantia niet mag of durft te schrijven over de corrupte D66 coryfee Alexander Pechtold; de directeur van het CBR. En nu al helemaal niet omdat de nieuwe hoofdredacteur van Dagblad Tubantia de hoofd-strateeg van diezelfde Pechtold was. Dat waren ‘maatjes'”

Kamps zelf houd het voorlopig op louter intimidatie vanuit de politie Oost-Nederland of het Openbaar Ministerie. “Ik heb kennelijk een gevoelige snaar geraakt door te publiceren dat zowel binnen de politie als het OM mensen werken die niet zouden misstaan binnen een criminele organisatie. En gezien de uitlatingen van top-advocaat Jerome de Jongh van Lier, van het gerenommeerde advocatenkantoor Damsté, ben ik niet de enige die deze conclusie hardop durft uit te spreken”

klik op afbeelding om artikel te lezen op Tubantia.nl

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet