Grensoverschrijdend gedrag Pechtold !

door redactie
2 minuten lezen

Terwijl Den Haag steeds meer in de greep komt van ‘de strijd’ van D66 tegen grensoverschrijdend gedrag hangt D66-er én CBR directeur Alexander Pechtold een strafrechtelijke vervolging boven het hoofd. Pechtold wordt verweten dat hij meer dan een jaar lang een klokkenluider in de rijschoolwereld heeft geprovoceerd en bedreigd. Pechtold maakte meerdere malen misbruik van het ambt en initieerde enkele valse aangiftes.

Pechtold kwam eerder in opspraak vanwege ambtelijke corruptie en door verklaringen van vrouwen in zijn leven. Hij wordt door meerdere vrouwen beschuldigd van grensoverschrijdend handelen.

Eind 2021 diende Pechtold persoonlijk een valse aangifte in bij de Enschedese politie, nadat hij kort daarvoor de klokkenluider, een toen 60-jarige rijschool-eigenaar had op oneigenlijke gronden had geroyeerd. Pechtold ontnam de rijschoolhouder daarnaast de kans op een beroepsprocedure bij de Bestuursrechter.

Op 8 maart 2022 raakte de klokkenluider ernstig gewond bij een mishandeling bij het CBR Examencentrum in Enschede. In plaats van hulp te verlenen aan de mishandelde klokkenluider deed het CBR, naar verluidt in opdracht van Pechtold, opnieuw een valse aangifte tegen de geroyeerde rijinstructeur, terwijl het slachtoffer aan zijn lot werd overgelaten. Bijan drie kwartier zat de gewonde rijschoolhouder in elkaar gezakt tegen een lantaarnpaal bij het CBR Examencentrum in Enschede; bloedend uit zijn linkeroor en neus. Het CBR weigerde een onderzoek in te stellen naar de toedracht, omdat de dader BOVAG lid was en tevens eigenaar van de grootste rijschool van Enschede: Verkeerscollege Brünen.

De klokkenluider werd meerdere malen onwel en bleek achteraf een hartinfarct en hersenletsel te hebben opgelopen. Inmiddels loopt er een strafrechtelijk onderzoek naar de BOVAG rijschoolhouder.

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet