de groeten uit Moskou van…. Quincy Promes!

door Henrie Kamps
2 minuten lezen

In 2020 voetbalde Quincy Promes nog voor AFC Ajax toen hij plotsklaps in het nieuws kwam vanwege een beschuldiging voor zware mishandeling. Ondanks alle ophef nam trainer Frank de Boer de voormalig FC Twente speler toch mee naar het rampzalig verlopen Europees Kampioenschap; Quincy droeg gewoon ‘ons Oranje’.

Inmiddels zijn we ruim twee jaar verder en voetbalt Quincy Promes in de Russische competitie (of all places). Ook zijn slachtoffer is twee jaar verder in de tijd en in een civielrechtelijke procedure is het slachtoffer van de zware mishandeling al in het gelijk gesteld.

Gisteren was er het eerste moment dat het Openbaar Ministerie, de verdediging en Quincy Promes werden verwacht in de rechtszaal. Maar de stervoetballer en meervoudig international was tot frustratie van zijn slachtoffer niet aanwezig.

Dat hij niet op de tussentijdse zitting rond de steekpartij kwam opdagen, kwam volgens zijn raadsman omdat het niet in zijn planning paste. „Maar hij is wel van plan om naar de inhoudelijke zitting te komen”, stelt de raadsman.

bron: de Telegraaf

Ik vraag mij af of andere Nederlanders op dit soort momenten hetzelfde denken over het rechtssysteem in ons land; in meerdere mate het Openbaar Ministerie.

klik op afbeelding om het artikel te lezen.

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet