Recherche stuurt onderzoekresultaat mishandeling journalist naar OM!

door redactie
8 minuten lezen

‘Toeval bestaat niet…’ is de eerste reactie van onze columnist Henrie Kamps. Amper enkele uren na publicatie over de inval die de politie vandaag bij hem thuis deed, in opdracht van de Officier van Justitie, is het onderzoek naar de zware mishandeling van de Needse journalist doorgestuurd naar datzelfde Openbaar Ministerie. In dat onderzoek naar de zware mishandeling en de aangifte tegen CBR Alexander Pechtold en vijf medewerkers, vanwege oneerlijke handelspraktijken [naar verluidt voor honderden miljoenen, red] heeft het OM voortdurend dwars gelegen en onderzoek tegengewerkt.

Op 8 maart 2022 werd Kamps ernstig mishandeld door de eigenaar van de grootste rijschool van Enschede: René B.

B. en zijn zoon Tom kwamen op die dag, nadat ze gebeld waren vanaf het CBR examenterrein, met grote snelheid in hun Mercedes SUV naar het CBR en daar sloeg René B. volgens een getuige ‘uit het niets’ in op Kamps. Die belandde daarbij op de rijbaan van het transportcentrum en liep daarbij hersenletsel en (naar achteraf bleek) een hart-infarct over.

De getuige heeft verklaard dat zoon Tom haar vertelde dat ‘Kamps dit verdiende om wat hij publiceerde als journalist..’.

Het CBR examenterrein is omgeven door 6 cctv-camera’s die het voorval hebben vastgelegd. Recent had de politie de beelden daarvan, zeer tot verbazing van Kamps, nog niet opgevraagd.

Een officieel onderzoek naar de betrokkenheid van twee Enschedese agenten werd op last van het Openbaar Ministerie, om onduidelijke redenen, vroegtijdig stopgezet. Kamps wacht nu eerst de actie van het OM af.

In navolging van zijn grote voorbeeld, Peter R de Vries, is Kamps een luis in de pels voor CBR, OM en de politie en heeft zijn huidige advocaat op voorhand al laten weten dat er een artikel 12 Sv procedure wordt opgestart als het Openbaar Ministerie de rijschool-eigenaar niet strafrechtelijk vervolgd.

Ben je het niet eens met het besluit van de officier van justitie om de verdachte niet te vervolgen? Of vind je dat niet de officier van justitie een straf moet opleggen, maar dat de zaak voor de rechter moet komen? Dan kun je een klacht indienen bij het gerechtshof. Dit wordt een artikel 12 Sv-procedure genoemd.

bron: Rechtspraak.nl

Kamps heeft al eerder aangegeven dat hij naast de aangifte vasthoudt aan zijn pogingen tot het doen van aangifte bij de politie Oost-Nederland [bureau Berkelland, red] tegen CBR directeur Alexander Pechtold en een vijftal lokale medewerkers. Het CBR weigerde, in tegenstelling tot wat ze schrijft in haar huisregels, onderzoek te doen naar de zware mishandeling bij haar examenterrein. Naar Kamps vermoedt vanwege de gevolgen daarvan voor de grootste BOVAG rijschool in Oost-Nederland waarvan René B. , samen met zijn zoon, eigenaar is. Normaliter wordt een rijschool in soortgelijke gevallen uitgeschreven of geschorst.

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet