Redactie Tubantia vroeg zelf om D66 hoofdredacteur

door redactie
3 minuten lezen

De 75-koppige redactie van de regionale krant ‘Dagblad Tubantia’ heeft volgens een artikel in de Volkskrant zelf gevraagd om de benoeming van D66 spindoctor Daan Bonenkamp. Dat is een opmerkelijk gegeven in de landelijke krant die net als Dagblad Tubantia onderdeel uitmaakt van de Belgische uitgever DPG Media.

Jarenlang was de voormalig Tukker Bonenkamp, die gewoon in Den Haag blijft wonen, de man achter de trucjes die eerst Alexander Pechtold en daarna Sigrid Kaag de kiezers flikten: valse beeldvorming is hét handelsmerk van de twee fractieleiders. Daan Bonenkamp was de man die vorig jaar de spin losliet dat formateur Johan Remkes te diep in het glaasje had gekeken tijdens het samenstellen van het huidige kabinet. Daar moest hij later op terugkomen; maar toen was Remkes al beschadigd.

Daan Bonenkamp stopte volgens de Volkskrant direct met Twitteren toen hij door de sollicitatiecommissie van de regionale krant werd geïnformeerd dat de redactie van Dagblad Tubantia in hem de nieuwe hoofdredacteur zag.

“Het is echt heel slecht nieuws voor een flink deel van de abonnees van Tubantia; boeren, burgers en buitenlui weten vanaf nu aan welke kant hun krant staat. De krant verkoopt nog maar 80.000 echte kranten dat kunnen er door deze politieke benoeming alleen maar minder worden…” aldus Henrie Kamps. Kamps is onafhankelijk journalist en mede-initiatiefnemer van Onrecht.nl en andere blogs.

“Je kon dit zien aankomen, want al bijna een jaar lang weet de Tubantia redactie dat voormalig D66 leider Alexander Pechtold in zijn huidige functie een zwendel met praktijkexamens in stand houd, waardoor honderdduizenden jongeren financieel worden gedupeerd. Maar Tubantia houd de kaken stijf op elkaar. Dat was ook al zo bij de vorige hoofdredacteur. Dat is de enige manier waarop ze een volgende job krijgen in de D66 carroussel. Veelzeggend”

klik op artikel om te lezen op volkskrant.nl

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet