Reden huiszoeking nog steeds onduidelijk!

door redactie
3 minuten lezen

Het is morgen precies 1 week geleden dat de politie Oost-Nederland met vijf man sterk op last van de hulpofficier W.A.H. Heukshorst binnenviel bij NVJ journalist Henrie Kamps (NVJ 11616). Een dag later verklaarde een politie woordvoerder dat dit geschiedde in het kader van een lopend onderzoek.

Kamps verteld in een interview met een landelijke tv zender tot op dit moment niets te hebben gehoord of gelezen over de werkelijke reden en om welk ‘lopend onderzoek’ de politie het heeft.

“Ze kwamen beslag leggen op alle gegevensdragers en ik mocht geen kopie of foto maken van het huiszoekingsbevel; ook weigerden alle vijf agenten om een verklaring te ondertekenen waarin staat dat ze bekend zijn met het feit dat Kamps een NVJ journalist is”.

De Needse journalist die jarenlang onder andere een tv productiebedrijf had naast de studio’s van John de Mol op het Hilversumse Mediapark heeft nog geen advocaat ingeschakeld of klacht ingediend. “Ik wacht rustig af en op een later moment zetten we wel mediadruk op politie en Openbaar Ministerie. Het liefst doe ik dat met de vermaarde advocaat Gerard Spong, die durft het wel aan om de degens te kruizen met de overheid of Justitie. Ik ben nu exact één jaar bezig om onderzoek te doen naar verschillende maatschappelijke misstanden, waarbij ik bij het CBR een miljoenenzwendel heb blootgelegd. Maar er zijn ook wel enkele andere controversiële dossiers waarover wordt geschreven op onrecht.nl”.

Kamps geeft in het interview wel aan dat als politie of Openbaar Ministerie geen verklaring geeft over de inval hij met een Hilversumse cameraploeg zelf op zoek gaat naar antwoorden bij de betrokken dienders; die staan met naam genoemd in het verslag dat hij kreeg.

“Wie dat bevel ook heeft afgegeven ik ben benieuwd naar de werkelijke reden, want los van de in beslag genomen gegevensdragers hebben de agenten 3 macBook’s, 2 iMacs en 2 nieuwe mobiele telefoons laten liggen en waren ze binnen een half uur al weer vertrokken. Ik denk eerder dat iemand mij ‘even een lesje’ wilde leren” reageert Kamps geërgerd.

De inval heeft er volgens Kamps wel toe geleid dat belangrijke bronnen rond de miljoenenzwendel bij het CBR sindsdien zwijgen. “De persvrijheid staat op het spel” zegt onze columnist met een verbeten blik.

[advertentie]

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet