Van Rijbroek gebruikte minimaal 5 valse identiteiten!’

door redactie
4 minuten lezen

Onderzoekers hebben in meer dan 100 emails, die naar de redactie van Onrecht.nl gestuurd werden via door Gerard Sanderink gemachtigde contactpersonen, aanwijzingen gevonden dat in veel gevallen de Veghelse Rian van Rijbroek achter de pseudoniemen schuil ging. In veel gevallen gaf de veel bekritiseerde Van Rijbroek opdrachten namens of met medeweten van Gerard Sanderink.

Van Rijbroek gaf via de pseudoniemen onder ander opdrachten en aanwijzingen om verboden documenten te publiceren. Ze gaf daarnaast opdracht tot het ontwikkelen van een tweetal websites: grootschandaal.nl én unhacked.nl en stuurde beide ‘Sanderink’ advocaten, Paul Acda en Gino van Tilborg, meermaals (indirect) aan vanuit het mailadres van Gerard Sanderink. Ze noemde zichzelf daarbij ‘Mike’. Van Rijbroek bestelde via meerdere pseudoniemen twee websites om in te zetten bij haar mediacampagne. In de laatste fase gebruikte ze voormalige Centric ceo Henny Luyrink als stroman. Hij leverde door de rechtbank verboden foto’s ter publicatie aan.

Toen Onrecht.nl én de makers van de websites weigerden om door de rechter verboden documenten, het zogenaamde Lumen-Lawyers onderzoek en een FIOD procesverbaal, integraal te publiceren wierp zich een nieuwe contactpersoon op. Deze persoon [naam bekend bij redactie] deed pogingen om het beheer van de beide websites over te nemen. Maar de houder, de rechtmatig eigenaar van beide domeinnamen, weigert het beheer, om niet, over te dragen. De houder en makers van de websites hebben nog een flink bedrag tegoed van Van Rijbroek en willen dat, hoe dan ook of van wie dan ook, ontvangen.

“Van Rijbroek, of althans een van de pseudoniemen die ze gebruikte bood, ongevraagd, €50.000 aan voor de snelle productie van de websites. Wij wilden aldoor voorkomen dat beide websites ingezet zouden worden in strijd met het vonnis van meerdere rechtbanken en daarna is voor een andere partij gekozen om de websites te bouwen. Die ontwierp en maakte de websites, maar bemoeide zich (zoals gebruikelijk in de branche) niet met de inhoud. Na hernieuwde gerechtelijke uitspraken bleef het stil op de websites, vooral omdat niemand het beheer kreeg zolang de betaling niet was gerealiseerd.

Eind juli kreeg de redactie van ons platform hernieuwde verzoeken tot publicatie van het Lumen Lawyers onderzoek via een andere buitenlandse website “sanderinkcorruptie.nl’. De mails kwamen via een goede vriendin van Rian van Rijbroek; schrijfster Yvonne Kroonenberg” aldus een woordvoerder.

De Needse columnist Henrie Kamps zwijgt, desgevraagd, in alle toonaarden over de gang van zaken. “Ik kan er wil er niets over zeggen. Omdat wij in gesprek zijn met partijen die onze informatie willen gebruiken voor een drama-serie over het de rol van Van Rijbroek in het leven van Gerard Sanderink en vanwege eventuele onderzoeken van het Openbaar Ministerie”

Kamps geeft aan dat de beide domeinnamen geen eigendom zijn van Van Rijbroek of Sanderink; omdat Rian van Rijbroek ter zelfbescherming er juist alles aan deed om niet de houdster te worden van de domeinnamen.

“Ik heb haar zelf nog nooit gesproken, ontmoet of zelfs maar gezien. Wat ik wel durf te veronderstellen is dat ze in werkelijkheid niet zo slim is als zij zich wil voordoen. Ik heb veel met programmeurs gewerkt en heb niet de indruk dat zij er, in welke vorm dan ook, eentje is. Daar zijn voldoende aanwijzingen voor in de mails die over een weer zijn gegaan. Daarvoor maakte ze teveel fouten in de communicatie. Nee, ik heb haar nog nooit in levende lijve gezien. Dat gaat binnenkort overigens wel veranderen omdat we met een cameraploeg, ter voorbereiding op een documentaire ‘Op zoek naar Rian’ draaidagen gaan maken in haar woon- leef en vermoede werkomgeving. De documentairemakers hebben informatie ontvangen waar ze zo nu en dan in het openbaar verschijnt’ aldus de voormalig tv-producent.

De documentaire is bedoeld als een opwarmertje voor de dramaserie waar vanaf volgende voorjaar gewerkt wordt.

Heeft u tips over de verblijfsplaats en/of werkwijze van Rian van Rijbroek?
Reageer dan via Unhacked.nl

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet