‘Rian van Rijbroek lekte verboden documenten’

door redactie
3 minuten lezen

Amper tien dagen nadat journalist Henrie Kamps werd gebeld door Gerard Sanderink was al duidelijk dat zijn huidige partner documenten lekte. Bij Kamps thuis werden door een oude vriendin van Rian van Rijbroek niet alleen zes dozen met het boek ‘Unhacked’ thuisbezorgd, maar ook een dikke enveloppe met, op dat moment, onbekende inhoud. Dat blijkt uit het verslag dat Kamps maakte voor een eventuele verfilming van de ‘Sanderink vrouwen’.

“Gerard en Rian hebben mij opgedragen om de enveloppe niet af te geven als ik denk dat jij niet betrouwbaar bent, dan moet ik de enveloppe weer meenemen en vernietigen” zegt Henriëtte die naar eigen zeggen een goede vriendin van Rian van Rijbroek is en door haar af en toe gevraagd wordt om een ‘boodschap’ te doen. Kamps beschrijft de ontmoeting nauwgezet. Hij ontving zelfs een Whatts-app van de vrouw, omdat hij haar een grote bos bloemen had gegeven omdat hij de afspraak was vergeten. De vrouw moest een uurtje op hem wachten…

“Ik was sinds ik de week daarvoor door Gerard Sanderink werd gebeld, kort voordat Max Verstappen van start ging in de Formule 1 race in Barcelona, veelvuldig via mail en Whatsapp benaderd door ene ‘Sander’. Het was dezelfde persoon die binnen 24 uur twee donaties van €50.000 toezegde, omdat Gerard Sanderink onze strijd tegen het CBR toejuichte. Even later appte ‘Sander’; ‘maandag krijg je nog een derde donatie zegt Gerard’ aldus onze columnist in zijn relaas.

”s Maandags bleek die derde donatie dus te bestaan uit zes dozen met het boek van Rianne van Rijbroek en een grote enveloppe.’

“Feitelijk wist ik op dat moment al dat Rian van Rijbroek achter het pseudoniem ‘Sander’ schuil ging. Ook Gerard Sanderink was op de hoogte, omdat ik in overleg met de redactie een check heb gedaan. Sanderink moest telefonisch een codewoord aan mij bevestigen dat ik mailde naar wat gepresenteerd werd als zijn persoonlijke mailadres: g.p.sanderink@icloud.com. En hij belde de volgende dag, zoals toegezegd door ‘Sander’ met een wegwerptelefoon en sprak het codewoord uit.

Vanaf dat moment wisselden de pseudoniemen zich af en telkens opnieuw bevestigde Gerard Sanderink via zijn mailadres dat een contactpersoon namens hem mocht spreken en handelen”.

Kamps schrijft in zijn verslag dat gaandeweg de periode van acht weken, dat er op het platform onrecht.nl een ‘dossier Sanderink’ open stond, er steeds meer harde aanwijzingen kwamen dat het Rian van Rijbroek was die achter de pseudoniemen schuil ging. Dat bleek ook uit gesprekken met de advocaat van Rian van Rijbroek en voormalig Centric ceo Henny Luyrink.

Kamps ontmoette Luyrink iedere twee weken op een terras in Diepenheim. Na de laatste ontmoeting beëindigde Kamps dat ritueel omdat hij op de mobiel van Luyrink zag dat hij zijn instructies kreeg van ‘Rian Rijbroek’. Opvallend was dat er niet stond ‘Van Rijbroek’ en direct was onze vertrouwensrelatie ten einde. Henny vertelde altijd dat hij namens Gerard Sanderink sprak; hij stond in direct contact met hem, vertelde hij bij iedere ontmoeting’.

“Toen wij niet bereid waren om het Lumen Lawyers onderzoek, een FIOD procesverbaal te publiceren via ons platform kreeg ik de opdracht om ‘ergens in het buitenland’ twee domeinnamen te laten vastleggen en bouwen; grootschandaal.nl en unhacked.nl. Als dat binnen een dag werd geregeld dan zou Gerard Sanderink opnieuw €50.000 overmaken. Het beheer van de website lag vanaf het eerste moment bij ene Dave; een van de zes gebruikte pseudoniemen.” zo schrijft Kamps in zijn verslag.

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet