‘Rijscholen bekend met misleiding CBR’

door redactie
3 minuten lezen

Er hangen donkere wolken boven de rijschoolwereld. Op de website SCBR.nl wordt hard uitgehaald naar rijscholen en instructeurs; zij zouden ‘medeplichtig’ zijn aan de oneerlijke handelspraktijken vanuit het CBR, waardoor jongeren inmiddels al snel meer dan €3000 betalen voor hun rijbewijs. Volgens het blog weten rijscholen wel degelijk dat het CBR slagingspercentage een grote leugen is, maar durft niemand zich er tegen te verzetten omdat er door het CBR een angstcultuur in stand wordt gehouden.

‘Consumenten Belang Rijbewijzen’ gaat vanaf 1 januari jongeren actief informeren over de zwendel in de rijschoolwereld vanuit het CBR en de mogelijke betrokkenheid daarbij vanuit rijschool-organisaties zoals BOVAG en ANWB.

Een woordvoerder van de nieuwe stichting zegt: “Door de opeenvolgende crisissen worden jongeren momenteel financieel ongekend geraakt en de hele rijschoolwereld denkt vooral alleen aan hun eigen inkomsten. Ze willen naar 50 uur rijles en het liefst naar €60 per uur. Ondertussen is niemand in staat om het CBR een halt toe te roepen. Veel leerlingen zijn in 2020, 2021 en 2022 geconfronteerd met vele tientallen weken onnodige wachttijd op een plekje bij het CBR, terwijl er honderdduizenden examenplekken onrechtmatig zijn gebruikt voor de zogenaamde Tussentijdse Toets. Te gek voor woorden!”

http://www.stopcbr.nl

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet