Stilte voor de storm onder de boeren..

door Henrie Kamps
3 minuten lezen

De woorden van Jesse Klaver waren niet prettig, maar eigenlijk wist iedereen in Den Haag wel dat de grachtengordel politicus eigenlijk de waarheid sprak. Onderzoeksrapporten zijn nu eenmaal, bijna, altijd bedoeld als afleidingsmanoeuvre. Voor de rijschoolwereld maakte Emile Roemer een prachtig rapport, waarin hij schreef dat er snel een organisatie [CCA, red] boven het CBR moest komen. Anders zou het echt misgaan met de rijbewijzen voor jonge mensen. En wat denkt u? Tuurlijk niet.

Het probleem voor Den Haag wordt echter dat als de boeren straks eenmaal echt beseffen dat ze simpelweg belazerd zijn door een woordenspel en Haagse grapp’n dan zijn de rapen pas echt gaar. En dan niet op het boerenland, maar op het Nederlandse wegennet, onze infrastructuur, distributiecentra en ga maar door.

Ik ben een Achterhoeker en heb vorig jaar Alexander Pechtold, die ik beticht van een zwendel ten bedrage van honderden miljoenen door het CBR, al uitgelegd; boeren prikken meestal snel door het ‘Westerse’ blah blah heen.

Deze zomer ging Rutte zelf ‘de boer op’ en meende daarmee een slimme, communicatieve én strategische zet te doen. Tel daarbij op kabinetsredder Johan Remkes met zijn ‘aanbevelingen’ en dan denk je als landsbestuurders al snel dat je dat boel onder controle hebt.

Maar dat is een ernstige vergissing. Natuurlijk zal op enig moment duidelijk worden dat er wel degelijk een lijst was van 500 of 600 piekbelasters. Nee inderdaad niet op het ministerie, maar bij het RIVM.

En erger! Er ligt ergens, zo is nu al wereldkundig gemaakt, een lijst met 3500 boerenbedrijven die desnoods met dwang worden uitgekocht richting 2030 of zo…

Hamsteren is niet verstandig, maar een beetje blikvoer, houdbare melk en wat andere eerste levensbehoeftes op voorraad houden is volgens mij geen overbodige luxe.

Want als je een boer twee keer belazerd, dan breekt de pleuris pas echt uit!

klik op het artikel om te lezen via Volkskrant.nl

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet