‘Vanaf de eerste minuut was Brigitte vijandig..’

door redactie
3 minuten lezen

In het afgelopen half jaar sprak onze redactie met verschillende (oud) medewerkers van Centric; een van de bedrijven van de veelgeplaagde Gerard Sanderink. Belangrijkste reden: uit eerder onderzoek is het beeld bestaan dat de voormalige medewerkster van RTV Oost vooral zelf degene was die het vuurtje opstookte. Opvallend is dat niet één van de geïnterviewden met naam en toenaam in de media durft.

“Het was natuurlijk niet oké dat Van Egten niet op de hoogte was dat Gerard al een tijdje een andere vrouw had ontmoet. Een mooie jonge vrouw met een goed praatje. En aan alle roddels die er over haar de ronde gingen heeft Gerard geen boodschap. Zo is hij nu eenmaal” zegt een voormalige collega.

Vervolgens beschrijft onze getuige hoe Brigitte van Egten vrijwel onmiddellijk nadat ze er achter kwam dat Gerard ‘een ander’ had de alarmbellen liet rinkelen. “Ze belde en mailde rond en er ontstond direct een vervelende sfeer. En ja een deel van het management praatte met haar mee en een ander deel zweeg. En laten we wel zijn, net als Rian van Rijbroek hoorde Van Egten feitelijk ook geen rol te spelen in de bedrijven van Gerard, maar die had ze wel. Misschien begrijpt Van Rijbroek nog wel meer van de materie als Van Egten” aldus de medewerker.

Al snel startte Brigitte van Egten, zo horen wij van meerdere direct betrokkenen, een lastercampagne tegen Rian Van Rijbroek. ‘Brigitte gebruikte werkelijk alles wat ze via Google vond en las om een breuk te forceren. Intern stookte zij de boel op. Zij was er in eerste instantie echt van overtuigd dat ze Gerard moest beschermen tegen deze vrouw, maar ze ging veel te ver. Je merkte dat er bij Gerard ook veel meer boosheid zat richting Brigitte van Egten dan hij ooit uitsprak. De relatie tussen die twee was al jaren voorbij en feitelijk gedoogde Sanderink Brigitte van Egten alleen nog maar…”

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet